Kaisasta sanottua

"Kaisa on iloinen ja lämmin ihminen. Hän on vakuuttava ja raikas kaikissa rooleissaan, äitinä, sosiaalijohtajana, päättäjänä ja eduskuntavaaliehdokkaana."

Kaisa on iloinen ja lämmin ihminen. Hän on vakuuttava ja raikas kaikissa rooleissaan, äitinä, sosiaalijohtajana, päättäjänä ja eduskuntavaaliehdokkaana.

Olen ollut Kaisan työtoverina ja seurannut hänen työtään pitkään. Työssään hän sosiaalityön rautainen ammattilainen, joka myös toteuttaa suunnitelmansa. Hän on energinen, osaa kyseenalaistaa vanhaa pysähtynyttä ajattelua ja tuo esille uusia ajatuksia. Kaisalla on hienot näytöt sisällön ja talouden hallitsevana sosiaalijohtajana.

Päättäjänä hän on ollut johdonmukainen, selkeä ja luotettava. Hänellä on arvot kunnossa ja kunnioitettavat. Kaisan päätöksissä tulevat esille oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, työn kunnioitus ja vähempiosaisista huolehtimien. Hänelle kaikki yhteiskuntaryhmät ovat tärkeitä, hän ei ole myöskään ketään vastaan. Päättäjälle viisautta on se, että ymmärtää mikä on tärkeää. Yhteiskuntaa on kehitettävä kokonaisvaltaisesti yhteisillä päätöksillä. On huolehdittava julkisista palveluista, estettävä kilpailun kautta syntyvät monopolit ja säädeltävä markkinavoimia, mutta on oltava avoin ja innostunut uusista ideoista. Ja erityisesti on uskallettava tehdä päätöksiä.

Kaisa on poikkeuksellisen hyvä ehdokas eduskuntavaaleissa. Arvot ovat kunnossa, hänellä on kokemusta lapsiperheen elämästä, taitoa vanhuspaluiden jouhevasta järjestämisestä. Hän on nähnyt mihin nuorten syrjäytyminen ja ihmisten toimeentulon ongelmat johtavat, näitä hän osaa päättäväisesti ehkäistä ja korjata.

Mutta ennen kaikkea hänellä on näyttöä siitä, miten omat arvot johtavat päätöksentekoa horjumatta ja myös siitä miten ideat, ajatukset viedään eteenpäin ja miten ne päätöksen teossa myös toteutetaan meidän kaikkien yhteiseksi eduksi.
Markku Puro
eläköitynyt yhtymäjohtaja
______________________________________________________________________________________________________________________________________

Kaisan matkassa

Tunsin Forssan Perusturvassa työskentelevän Kaisan jo aiemmin, kun minulle välitettiin viesti, että hän on seurausten hoitamisen lisäksi kiinnostunut vaikuttamaan syihin, vaikuttamaan yhteisten asioiden hoitamiseen. Siis kiinnostunut osallistumaan poliittiseen vaikuttamiseen. 

Otin yhteyttä ja keskustelimme sosialidemokratiasta; saavutuksista - tietysti - mutta erityisesti tavoitteista työn, turvallisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta. 

Harkinnan jälkeen Kaisa suostui kunnallisvaaliehdokkaaksemme ja nousi 2008 vaaleissa hienosti valtuustoon ja kaupunginhallitukseen.

En epäillyt hetkeäkään, etteikö hän pärjäisi kunnallispoliitikkona. Onhan Kaisalla vahvat näytöt pitkäjänteisyydestä ja kyvystä toteuttaa tavoitteita. Opiskelu pienten lasten äitinä, työn ohessa ja kaukana Forssasta, on tästä upea osoitus. Arvostan tätä opiskelusuoritusta suuresti. Se kertoo paljon.

Politiikassa Kaisa on kasvanut tehtävien myötä. En kiistä, että joissain asioissa olen ajatellut toisin - lähinnä menettelytavoissa ja vauhdissa. Mutta nuoruuteen pitääkin kuulua sopiva määrä malttamattomuutta ja rohkeutta.

Nyt Kaisa on matkalla kohti kansanedustajaehdokkuutta. Tästäkin puhuimme kesällä 2008. Selkeänä tavoitteena on tulla valituksi ensi keväänä eduskuntaan. Etelä-Häme ja Forssan seutu saavat Kaisasta ahkeran ja osaavan uuden kansanedustajan. Hämäläisryhmä tarvitsee tuuletusta.

Olen Kaisan vaalityössä täysillä mukana ja haastan mukaan, tekemään vaalityötä Kaisan saamiseksi eduskuntaan.
Ilkka Joenpalo
Maakuntaneuvos,
entinen kansanedustaja ja liittopuheenjohtaja _______________________________________________________________________________________________________________________________________

"Kaisa on sosiaali- ja terveysalan vahva osaaja, jolla on osaaminen sekä halu puolustaa heikoimmassa asemassa ja vaikeassa asemassa olevia."

Kaisa on inhimillinen, osaava, yhteistyökykyinen ja kaikinpuolin miellyttävä ihminen. Luotan Kaisaan ja uskon, että hän ajaa tarmokkaasti esimerkiksi ikäihmisten, lapsiperheiden ja muiden tukea tarvitsevien asioita. Kaisa on ihmisläheinen sekä kiertää varmasti paljon myös kenttää ihmisiä kuunnellen ja palvellen.  Hän omaa sosialidemokraattiset arvot, joiden varaan on hyvä rakentaa hyvinvointiyhteiskunnan kehittäminen. Kaisan kaltaisia päättäjiä tarvitaan kipeästi yhteiskunnassa puolustamaan niitä, joiden ääni jää usein kuulematta.

Satu Taiveaho
järjestöpäällikkö, ex-kansanedustaja
______________________________________________________________________________________________________________________________________

"Kaisa tarttuu tuumasta toimeen."

Selvittää asioita ja tekee niiden eteen töitä. Hän on helposti lähestyttävä, eikä jää tuleen makaamaan. Vain yhdessä tekemällä saadaan asioita aikaiseksi, olipa kyseessä sitten päivänpolttava politiikka tai saunailta tyttöjen kesken. Ei niin vakavaa, etteikö välillä niin hauskaakin. Parasta seuraa ikinä!

Tiina Lepola
käly, ystävä ja yrittäjä
______________________________________________________________________________________________________________________________________

"Tyttö tuli ja uudenvuoden ilotulitteet paukkuivat."

Kaisa päätti syntyä uudenvuodenaattona ja vuodenvaihteen raketit paukkuivat melkein kuin syntymän kunniaksi. Ensimmäinen vuosi elettiin normaalia "vauva-arkea". Merkit tämän päivän Kaisasta puheenlahjoineen alkoivat, kun hän ennen ensimmäistä vuottaan lausui kolme sanaa peräkkäin. Kaisa oli lähisuvun ainoa lapsi viisi vuotta, hänestä kehkeytyi hyvin sosiaalinen, reipas ja puhelias tyttö. Hän viihtyi aikuisten kanssa pöydän ääressä jutteemassa, kuin myös toisten lasten kanssa, ja aina Kaisa oli valmis lähtemään kylään tai leikkimään kun vain joku pyysi. Piirre tästä sosiaalisuudesta on säilynyt läpi elämän, eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa.

Viiden vuoden päästä syntyi pikkuveli, josta tuli Kaisalle mieluinen "hoitokohde". Hän totesi pikkuveljen syntymän jälkeen, että olisipa tullut kaksoset niin olisin saanut oman hoidettavan. Lähisukuun alkoi tulla muitakin pieniä ja näin Kaisa pääsi hoitamaan myös heitä. Viiden vuoden ikäisenä häneltä onnistui niin vaippojen vaihto, pesut, vaatetukset ja ulkoiluttamiset.

Kaisan kerho
Kaisa taisi olla juuri kouluun mennyt, kun hän perusti meille kotiin Kaisan kerhon. Kaisan kerho kokoontui joka perjantai ja sinne oli kutsuttu Kaskenkadun varrella asuvia lapsia, ja taisi siellä olla vähän muualtakin. Heitä saattoi olla jopa kahdeksasta-kymmeneen parhaimmillaan. Kerhossa Kaisa sai toteuttaa ohjaus- ja ideointitaitojaan ja niissä oli ohjelma kuin missä ohjatussa toiminnassa. Lapsia kävi kysymässä oven takana, että saavatko hekin osallistua Kaisan kerhoon. Se oli monen kadun pienen ensimmäinen säännöllinen harrastus. Kerhotoiminta jatkui meillä kotona aina yläaste ikään asti.

Nuoruus
Nuoruus meni niin kuin monella muullakin nuorella, haettiin omaa paikkaa ja odotuksia elämältä. Murrosikä meni kohtuullisen hyvin, eikä mitään pahoja konflikteja syntynyt, vaikka päättäväisyyttä ja omaa tahtoa löytyi vaikka muille jakaa.  Ystäviä Kaisalla oli jo silloin paljon ja hän oli pidetty ystäväpiirissä. Sosiaalisuus, avoimuus, muiden huomioiminen ja auttaminen olivat hänen tärkeimpiä luonteenpiirteitään. Ovat myös tänä päivänä.

Aikuistuminen
Lukioon Kaisa meni suurelta osin kun muutkin kaverit aloittivat siellä. Vuoden käytyään huomasi, että haluamaansa määränpäähän pääsee muutakin kautta. Näin alkoivat sosiaali- ja terveydenhuollon opinnot yliopistoon saakka "pidemmän kaavan mukaan".  Lähihoitaja, Sosionomi AMK ja YTM, sosiaalityöntekijä. Tavoitteet ja määränpää ovat aina nousseet työelämästä lähtöisin. Kaisa on tehnyt aina kovasti töitä. 13-vuotiaana kesän vieraita pieniä lapsia hoitaen, sen jälkeen useamman kesän jäätelökioskilla myyjänä ja kirjapainossa työskennellen.  Ja 18-vuoden iästä lähtien alansa töissä koko ajan. Opiskelut sujui, kuvioihin tuli poikaystävä, nykyisin aviomies ja lapset melko peräkanaa. Äitinä tämä hirvitti monta kertaa, miten hän jaksaa tämän kaiken aina vakituisen työn ohessa. Mutta hyvin kaikki ovat hoituneet.

Kaisa tänään 
Aikaa on kulunut, opiskelut hoidettu, hyviä työpaikkoja on ollut ja on edelleen, lapset kasvaneet. Paitsi tämä viimeinen, joka on syntymässä näinä päivinä, elokuun lopussa. Entä seuraavaksi? Kiinnostukseen kohteeksi tuli politiikka ja vaikuttaminen kaupungin yhteisiin asioihin. Kaisa on saanut kannatuksellaan merkittävät luottamustehtävät, jotka hän on hoitanut ammattitaitoisesti, omia - ja puolueen arvoja noudattaen sekä muut huomioon ottaen.  Seuraavaksi lähdemme tukemaan ja kannustamaan Kaisaa eduskuntaan. Toivottavasti minun, läheistemme ja koko suvun haave ja toive toteutuu Kaisan ehdokkuudesta ja mahdollisesti pääsystä eduskuntaan. Iso joukko tekijöitä ja tukijoita on mukana!
Eija Niemi
Kaisan Äiti
______________________________________________________________________________________________________________________________________