Kuka on Kaisa Lepola?

- 37-vuotias forssalainen perheenäiti
- Forssan kaupunginvaltuuston pj
- sosiaalihuollon kehittämispäällikkö FSHKY
- Forssan yhteislyseon johtokunnan jäsen
- Forssan kirkkovaltuuston vpj.
- Hämeenmaan hallintoneuvoston jäsen
- yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta (sosiaalityö)
- sosionomi (AMK) Jyväskylän ammattikorkeakoulusta
- lähihoitaja (vammaistyö) FAI
- Konstan vaimo
- Kertun, Kostin, Klaaran ja Kreetta-Kaarinan äiti

Synnyin vuonna 1977 perheemme esikoislapseksi ja isovanhempieni ensimmäiseksi lapsenlapseksi. Vahvoilla mummuilla on ollut suuri rooli elämässäni. Viisi vuotta myöhemmin sain pikkuveljen ja ydinperhe-elämää elettiin perheessämme siihen asti kunnes täytin 12-vuotta, jolloin vanhempani erosivat. Myöhemmin uusperheiden myötä sain isä- ja äitipuolen sekä sisar- ja velipuolen ja  kaksi "isoveljeä". Lapsuus ja nuoruus opetti elämästä paljon ja antoi elämään hyvät realistiset eväät. Olen aina ollut vastuuntuntoinen huolehtija ja määrätietoisesti eteenpäin katsova.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineena opiskellut sosiaalityötä. Valmistuin Tampereen yliopistosta 2007 keväällä. Lisäksi olen suorittanut yliopistossa vuoden mittaiset sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisopinnot. Olen myös valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta sosionomiksi vuonna 2000, ja ensimmäiseltä ammatiltani olen lähihoitaja, joksi valmistuin vuonna 1996. Töitä olen tehnyt koko ajan opiskeluiden sekä perheen ohessa sosiaali- ja terveysalalla ruohonjuuritasolta aina johtamis- ja kehittämistehtäviin. Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen täysipainoisesti työskennellyt sosiaalityöntekijänä, johtavana sosiaalityöntekijänä, sosiaalijohtajana ja 2014 alusta lähtien nykyisessä työtehtävässäni. Rakastan työtäni ja aktiivista arkeani!

Oman perheen perustaminen on alkanut siitä, kun 17-vuotiaana tapasin nykyisen aviomieheni. Esikoistyttömme Kerttu syntyi v. 2001, Kosti 2003, Klaara 2006 ja Kreetta-Kaarina 2014.

Luottamustoimiin lähdin mukaan 2008 kunnallisvaaleihin halusta vaikuttaa ja innosta oppia uutta. Hyvän vaalimenestyksen myötä pääsin kaupunkimme valtuustoon kaudelle 2009-2012 ja sain merkittävän paikan kaupunginghallituksesta. Valtuustokaudella toimin myös seutumme yhteislyseon johtokunnassa, ympäristölautakunnassa ja työväenyhdistyksemme varapuheenjohtajana. Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa sain toiseksi eniten ääniä, 478 ääntä, jolloin ohitseni ylsi yksi poliisi ja taakseni jäi mm. kaksi kansanedustajaa. Minut valittiin kaudelle 2013-2016 kaupunkimme valtuuston puheenjohtajaksi. Tätä työtä teen suurella ylpeydellä kotikaupunkiamme kohtaan, mutta toisaalta nöyryydellä pitkäjänteistä yhteistyötä ja luottamusta rakentaen eri toimijoiden kesken. Päätöksenteossa tarvitaan inhimillisyyttä ihmisten arkea koskettaviin asioihin, mutta myös kovuutta nähdä tulevat haasteet ja elinvoiman tärkeys seutumme tulevaisuudelle.

Valtuuston puheenjohtajan toimen lisäksi olen tällä valtuustokaudella Hämeen ammattikorkeakoulun valtuuston varapuheenjohtaja, seudullisen kuntaliitosselvitystyön ohjausryhmän puheenjohtaja, Hämeenmaan hallintoneuvoston jäsen, seutumme yhteislyseon johtokunnan jäsen sekä Kanta- Hämeen Sote-työryhmän jäsen.

Pyrin ehdolle vuoden 2015 eduskuntavaaleihin, koska uskon hyödyntäväni sosialidemokraattisen aatteen mukaista työtä ja arvoja ammatillisella osaamisellani sekä kokemuksellani erilaisten ihmisten arjesta ja elämäntilanteista. Asiantuntemukseni pääsee erityisesti oikeuksiinsa sosiaali- ja terveyspolitiittisissa, perhepoliittisissa sekä työllisyyden hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Olen valintana aito arjen asiantuntija ja vahva yhteistyön tekijä. Yhteiskunnan kehittämiseen tarvitaan paljon yhdessä tekemistä.

Vapaa-aikaani vietän lenkkeilyn, ystävien sekä aktiivisten lasten urheilu- ja musiikkiharrastusten parissa. Luonteeltani olen avarakatseinen, sosiaalinen ja päättäväinen. Kuulun niihin ihmisiin, jotka saavat asiat tapahtumaan.